Сьогодні в рубриці Рецепти здорового харчування готуємо тірамісу. Так, як в період новорічних святкувань дуже часто випадає можливість поласувати солодощами, потрібно взяти це питання під контроль. Адже, в солодкому немає нічого поганого, якщо його вживати дозовано і з розумом підбирати десерт.

Один з найкращих варіантів – приготувати його самостійно. Так ви можете бути впевнені щодо використаних інгредієнтів та контролювати кількість цукру.

Ось рецепт вишуканого тірамісу:

 

Склад:

– сир Маскарпоне 500г
– печиво Савоярді пачка
– яйця 4 шт.
– лікер чи коньяк
– цукор 100 г
– ванілін
– міцна кава 1 кружка
– какао

Приготування:

1) Відділити білки від жовтків
2) Білки збивати до густої піни протягом 12-15 хв., додати щіпку солі. Поставити в холодильник.
3) Жовтки збити із цукром і щіпкою ваніліну – в результаті повинно бути схоже на густий крем. Головне не збивати швидко.
4) Збиваючи жовтки, потроху додавати у них маскарпоне. Швидкість збивання мінімальна.
5) Далі. продовжуючи збивати поступово додаємо збиті білки.
6) Ставимо у холодильник
7) Заварити каву собі і тірамісу 😉 Охолодити її до кімнатної температури. В охолоджену каву додати чарку лікеру чи коньяку.
8) Викласти на дно креманки шар крему, промокнути печеньку в каві і покласти на шар крему.
9) Зверу посипати какао із чайного ситечка.

 

Усім смачного! І пам’ятайте – вживайте солодощі у вигляду десерту після основного прийому їжі, визначте собі порцію та не переїдайте!

Інші рецепти здорового харчування ви можете подивитись у категоріїї Рецепти

ПОДІЛИТИСЬ!
25