Привіт, друзі.

Нам надзвичайно приємно отримувати зворотній зв’язок від вас.
Ви мотивуєте нас створювати нові проекти, статті, лайви.

Сьогодні чергова стаття рубрики, яка уже стала постійною, «Рецепти».
І у гості завітав не хто-небудь, а сам яблучний пиріг під назвою
«Бартолоні»
Дякуємо за рецепт Олегу Гордіюку, який привіз його з США.

Американський пиріг – Бартолоні

Для тіста нам знадобиться:

– 200 г масла;
– 2 скл. Борошна;
– дрібка солі;
– 50-100 г. холодної води;

Із тістом закінчили, переходимо до начинки:

– 1-1,5 кг яблук;
– 1/3 скл. цукру (3 ст.л);
– кориця;
– мускатний горіх;
– імбир;
– запашний перець;
– 2 ст.л масла вершокового;

Для завершення страви:

-жовток чи молоко;
-кунжут;

 

Приготування:

1) Почистити яблука від шкірки і нарізати тоненькими скибками. Можна збризнути лимонним соком, щоб не потемніли.
2) Тісто замісити і розділити на 2 частини. Одну частину розкачати і покласти у форму, формуючи бортики.
3)У форму викласти яблука, посипати спеціями і цукром. Покласти масло і накрити другою частиною тіста.
4) Із залшиків тіста можна сплести косичкі чи прикраси на свій смак.
5) Зверу помазати жовтком чи молоком, можна посипати цукром, корицею та кунжутом.
6) Пекти при температурі 200° 40 хв.

 

Смачного!

ПОДІЛИТИСЬ!
25