Після різдвяних свят, коли ми наїлися вдосталь м’ясних страв, десертів і випічки, хочеться чогось легкого та смачного. Тому цей крем-суп буде дуже доречним для розвантажувального дня.

 

Шпинат можна використовувати заморожений, попередньо залишивши на ніч у холодильнику або скористатися мікрохвильовкою. Якщо знайдете свіжий шпинат – чудово.

 

Склад продуктів:

 

  • 200г шпинату
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. олії
  • 20г. вершкового масла
  • 200 мл. молока або вершків
  • 0,5 л. води
  • ½ ч.л. мускатний горіх
  • 2 зубка часнику
  • сіль, перець по смаку

 

Приготування:

 

  • В каструлі пасеруємо на маслі цибулю до прозорості, додаємо нарізану картоплю і витримуємо ще 5 хвилин.
  • Додаємо шпинат і воду- варимо ще 15 хв.
  • Додаємо вершки, сіль, перець, мускатний горіх, часник – варимо ще 5 хв.
  • Збиваємо блендером.
  • Подавати з сухариками, грінками. Посипати кунжутом, базиліком.

 

Такий нехитрий рецепт, а смачний до безтями та швидкий у приготуванні. Який ваший улюблений крем-суп? Чому?

 

Доречі, ось ще один рецепт з використанням шпинату 😉

 

 

ПОДІЛИТИСЬ!
25