В магазинах це задоволення коштує не маленьких грошей, тому ми пропонуємо альтернативу – домашня гранола. Приготуйте її вдома і насолоджуйтеся будь-де та будь-коли. Вона дуже зручна у використані і для споживання знадобиться усього ваш улюблений напій. Заливати її можна як кефіром, молоком так і соком чи морсом.

 

Також хочу відмітити, що інгредієнти можуть бути самими найрізноманітнішими. Додавайте те, що ви любите!

 

У даному рецепті поданий класичний варіант інгредієнтів, які я використовую вже не вперше.

 

«Домашня гранола»

Що потрібно:

  • 3 скл. вівсяних пластівців
  • 2 середні банани
  • 8-10 фініків
  • родзинки
  • арахіс
  • волоський горіх
  • сушена журавлина
  • курага
  • менше 1 ч.л. кориці
  • цукати та ін. ваші улюблені сухофрукти
  • насіння кунжуту, соняшника, льону по бажанню

Приготування:

  • Банани та фініки збити в однорідну масу блендером (м’ясорубкою);
  • До цієї маси додати вівсяні пластівців, насіння, сухофрукти, трішки кориці. Все ретельно перемішати, викласти на деко, вистелене пергаментом;
  • Розігріти духовку, пекти 30-40 хв при 150°С, помішуючи кожні 10 хв.;
  • Перед вживанням дати страві вистигнути.

 

СЕКРЕТ

  • Краще брати вівсянку «4 Злаки» і не ту, що заливається кип’ятком, а ту, що вариться як мінімум 5 хв.
  • Смакує з домашнім або будь-яким ін. йогуртом та з улюблними фруктами та ягодами.

 

Смакуйте!

ПОДІЛИТИСЬ!
25