Дієтологи давно довели, що до ожиріння призводить безліч факторів, і одним з них є неправильне харчування, зокрема, – неправильні перекушування між основними прийомами їжі.

 

Не встигаючи зробити все, що заплановано на день, ми нерідко жертвуємо повноцінним сніданком або обідом, замінюючи їх перекушуваннями всухом’ятку. Як не дивно, часті перекуси навіть корисніше, ніж постійна боротьба з почуттям голоду в очікуванні повноцінного обіду чи вечері, якщо вибирати правильні продукти, стверджують дієтологи.

 

Що краще з’їсти, щоб зберегти фігуру і не підірвати здоров’я розповідає ТренерОнлайн.

 

Фрукти і горішки

 

Підійдуть свіжі яблука, груша, морква, селера, апельсини, грейпфрути. Їх краще заздалегідь помити, нарізати і розкласти по пакетах. Щоб яблука не потемніли, їх можна скропити лимонним соком. В “нарізку” до яблук або груш можна додати будь-який твердий сир кубиками. Свіжі фрукти завжди можна замінити сушеними. До фруктам або окремо сміливо додавайте горіхи. Правда, тут потрібно стежити за кількістю – добре насичує і невелика купка – 30-50 грамів. Більше вже може виявитися “дуже жирно” для тих, хто стежить за вагою.

 

Бутерброди

 

У якості того, що можна покласти або намазати на хліб і при цьому не дискредитувати “здоровий” бутерброд, підійде будь-який м’який сир – фета, бринза, адигейський, паста з авокадо або арахісова, солона риба, смажене яйце, омлет і зелень, шинка, домашній паштет, хумус. Робіть свої сендвічі витвором мистецтва, пам’ятайте про те, що практично всі сири добре поєднуються з фруктами, а тандеми арахісова паста + банан, груша + рікота + мед, лосось + огірок + крем-сир стали вже майже класикою.

 

Салати

 

Чудовий варіант здорового корисного перекусу – це салати.  Як і з чого ви його зберете – справа вашої фантазії. Підійде зелена основа під салат, курка, шинка, сири, овочі або фрукти. Уникайте жирних продуктів – в середині дня при активному навантаженні вони можуть викликати тяжкість і дискомфорт в шлунку.

 

Молочка з добавками

 

Для багатьох – найочевидніший перекус. Відмінно підійде кефір, який можна доповнити хлібцями, або йогурт, добавки до якого – справа виключно вашого смаку і фантазії. У кисломолочку можна покласти фрукти, мед, джем. Для ситності насипати насіння, висівок, мюслі, вівсянки або гранола.

 

Доведено

 

Харчування має бути 5-6-разовим, приблизно 3-4 рази – перекушування. Виходить, їсти треба кожні дві-три години. До таких висновків лікарів привели багаторічні спостереження над різного виду пацієнтами. Більш того, вони показали: такий режим харчування корисний практично будь-якій людині – і діабетикові, і гіпертонікові, і тому, хто стежить за своєю вагою. Це профілактика шлунково-кишкових захворювань, перепадів рівня глюкози в крові, харчових зривів, коли людина не управляє своїм апетитом (якщо їсти часто, сильне відчуття голоду не встигає сформуватися). Навіть настрій пов’язаний з тим, як часто ви їсте.

 

Варіанти перекусів від ТренераОнлайн: Вівсяне печиво «Добре!» та Гранола.

 

Друзі, поділіться своїми варіантами перекусів у коментарях.

А також якщо стаття була корисною – ставте лайк та робіть репост.

 

 

ПОДІЛИТИСЬ!
25